ISDN-stopt

1 september 2019 gaat de stekker uit ISDN

KPN-ISDN

KPN trekt de stekker uit ISDN

Per 1 september 2019 stopt KPN met de ondersteuning van ISDN. Deze digitale vorm van telefonie was sinds de introductie in 1991 immens populair. Inmiddels is de ISDN verbinding verouderd en buitenspel gezet door de mogelijkheden van ADSL en KABEL. Door de ruime bandbreedte zijn ADSL- en kabel- verbindingen veel stabieler en functioneler. Voor KPN een goede reden om de stekker uit het dure ISDN te trekken.

Einde ISDN – de alternatieve oplossing

Als ondernemer is communicatie de ruggengraat van je onderneming. Wanneer je nog gebruik maakt van ISDN is het dus van belang dat je voor 1 september 2019 bent overgestapt naar een alternatieve manier van bedrijfscommunicatie. ISDN telefooncentrales en apparatuur dienen vervangen te worden door moderne VoIP hard- en software. Met een VoIP oplossing kun je huidige telefoonnummers behouden en zul je (meer flexibel) bereikbaar zijn waar en wanneer jij dat wilt.

ISDN eruit – de voordelen van Voip

VoIP (Voice over Internet Protocol) is een manier van internetbellen die veel te bieden heeft. Buiten het feit dat je niet gebonden bent aan beperkt aantal spraakkanalen, zoals dat bij ISDN wel het geval is, heb je met VoIP meer mogelijkheden én minder beperkingen. Denk hierbij aan schaalbaarheid, grenzeloos doorverbinden, gecombineerde eindbestemmingen én minder bekabeling. Dit alles met lagere kosten en méér vrijheid!

Direct de migratie naar VoIP regelen

Bij het migreren van ISDN naar VoIP komt wel wat kijken. Nummerbehoud, installatie en configuratie en zorgen dat je ook bereikbaar bent bij een internetstoring bijvoorbeeld. Zorgen dat je bereikbaar bent zonder verbindingsproblemen zoals netwerk vertraging, pakketverlies, jitter en “drop off calls”.. Een betrouwbare verbinding is immers een must.Spine ICTzorgt dan ook graag dat de overstap naar VoIP (of andere ICT oplossing) soepel verloopt Wil je weten hoe?

Spine: ISDN om los te laten

Comments 2

  1. Het werd hoog tijd dat KPN haar oude koperlijnen is gaan opwaarderen en dat ISDN nu plaats moet maken voor VOIP. ISDN klinkt als een nachtmerrie in de oren van een ondernemer. Een onderneming moet gewoon goed en stabiel bereikbaar zijn. Fijn dat KPN dit nu ook inziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *