Internet

SPINE: Internet om los te laten.

Je wilt als ondernemer je klant kennen. Geen veiligheidsrisico’s lopen. Je wilt grip houden op geldstromen, cijfers kunnen lezen en op tijd inspelen op trends. Ongemerkt wordt ICT daardoor steeds meer de ruggengraat van je onderneming. Maar het wordt nooit het hart van je bedrijf. Daarom kost het jou als ondernemer gewoon veel te veel tijd en energie om je te verdiepen in internet, telefonie of netwerken. Je wilt gewoon dat je hardware, software en cloudoplossingen goed werken. Dat alles loopt, actueel is en meegroeit met je bedrijf. Zodat je het los kunt laten en gewoon lekker bezig kunt zijn met ondernemen.

Diensten

Welke internetoplossing voor jou werkt, hangt van verschillende zaken af. We kijken eerst wat er beschikbaar en haalbaar is op jouw locatie met de verschillende internet-opties: fiber (glasvezel), DSL (koper), coax (kabel) of een straalverbinding. We kijken naar de eisen die jij stelt aan internet: heb je heel veel gebruikers, of verstuur je grote hoeveelheden data over internet? Heb je te maken met pieken en dalen in gebruik, en wanneer levert dit nu problemen op? Pas daarna gaan we het voor je ontwerpen. Bij Spine zijn we helemaal onafhankelijk van leveranciers of providers. Voor ons telt maar één ding: dat het werkt voor jou.

Bekijken

Producten

Spine levert alle soorten zakelijk internet: glasvezel, koper, coax of 4G - of je eigen wifi-netwerk. Niet alles kan overal, maar jij hebt ook niet alles nodig. Het gaat erom wat jij wel nodig hebt. Zakelijk ADSL/VDSL levert een prima en stabiele internetverbinding. Zakelijk Kabel levert hogere snelheden. Wil je echt razendsnel downloaden of uploaden, dan kom je uit bij glasvezel. Tijdelijk internet nodig? Dan werkt 4G. Daarnaast kijken we breder naar internet: we richten je Cloud in, en regelen zelfs domeinregistratie of hosting. Wij denken ook aan een back-up verbinding via een ander netwerk, iets wat veel bedrijven vergeten.

Bekijken

Zakelijk ADSL/VDSL

Zakelijk ADSL kan een prima oplossing zijn voor het MKB: snel, betrouwbaar en vooral stabiel. Je haalt misschien niet de snelheden die de provider aanbiedt, maar in de normale zakelijke omgeving kan dat nog steeds meer dan genoeg zijn. Bij VDSL is een deel van de verbinding van glasvezel, tot aan de wijkcentrale. Dit kan je internet tot 5x sneller maken, dit hangt af van je locatie. Zakelijk ADSL/VDSL adviseren wij vaak als back-up lijn naast een andere verbinding. Ligt internet er een keer uit? Dan kan jouw bedrijf gewoon blijven doordraaien. Je betaalt voor ADSL of VDSL een vast laag tarief per maand en kunt eenvoudig overstappen.

Bekijken

Zakelijk Kabel

Stel je hogere eisen aan de snelheid van je internet, dan kijken we naar de kabel. Internet via de kabel levert abonnementen met veel hogere snelheden dan ADSL. De snelheid van je aansluiting in de praktijk komt over het algemeen veel dichter in de buurt van de beloofde snelheid van je provider. Spine kan nu al het grootste toekomstbestendige netwerk van Nederland bieden. Op dit moment leveren we overal internet tot wel 500 Mbit/s. Dat is ruim voldoende voor intensief internetgebruik in een zakelijke omgeving. Ook bij Zakelijk kabel betaal je een vast, laag tarief en kun je eenvoudig overstappen.

Bekijken

Zakelijk Fiber

Als er glasvezel is op je locatie, staat de meest snelle en stabiele internetverbinding tot je beschikking. Glasvezel is het snelste netwerk in Nederland waarmee je met heel veel gebruikers tegelijk razendsnel kunt internetten: downloaden of uploaden. Zelfs tegelijk! Een groot verschil met kabel of ADSL is dat je het niet deelt met andere bedrijven. Dit zorgt niet alleen voor extreem snel internet, maar maakt het ook geschikt voor PIN of een digitaal alarmsysteem. Glasvezel is helaas nog niet overal beschikbaar, zelf aanleggen is een forse investering. Of dat interessant is, hangt ook af van de vraag hoe belangrijk snel internet voor je is.

Bekijken

Straalverbinding

Is er geen verbinding via de grond beschikbaar of stel je extreem hoge eisen aan de snelheid van je internet, dan gaan we via de lucht. Internet via een straalverbinding is een digitale radioverbinding tussen twee punten die datasignalen verzenden via elektromagnetische golven. Hiervoor plaatsen wij masten of schotels op strategische punten. Beide eindpunten krijgen een zender en ontvanger: het signaal wordt in de zender gemoduleerd en in de ontvanger weer gedemoduleerd. Internet via een straalverbinding zorgt voor een optimale overdracht en uploadsnelheden tot bijna 100%, zonder interferentie van andere gebruikers.

Bekijken

Sim in router

Iedereen in Nederland kan 4G ontvangen via zijn sim-kaart. Ook daar zijn slimme zakelijke internetoplossingen mee in te richten. Een 4G router voorzien we in dit geval van een sim-kaart en via Wi-Fi of bedrade aansluiting kunnen we meerdere apparaten met internet verbinden. Dit doen we bijvoorbeeld op locaties waar geen vaste internetverbindingen beschikbaar zijn. Denk aan nieuwbouwwijken in aanbouw, of containers op afgelegen terreinen waar we beveiliging installeren. Het is ook een zekere back-up lijn op locaties waar internet vaak uitvalt of een goedkoper alternatief op tijdelijke locaties zoals pop-up stores.

Bekijken

Hosting en domeinnaamregistratie

Wat doen nieuwe klanten vaak als eerste? Inderdaad: je website bekijken. Ook daarvoor is een snelle weergave van belang. Een foutmelding of lange laadtijd maken geen goede indruk en vormen zelfs een afbreukrisico. Onze internetdiensten beperken zich niet tot de internetverbinding en cloudoplossingen. Ook de online presentatie van je bedrijf moet in orde zijn. Daarom bieden wij betrouwbare hosting en zelfs domeinregistratie. Wij reageren snel als er onverhoopt om technische redenen een storing optreedt, zorgen dat je e-mailverkeer goed is ingesteld. Of je nu 1 of een hele reeks mailadressen wilt.

Bekijken